Migrant koji je prodavao maramice u blizini studentskog doma maltretirao Sarajku!

Naime, kako nam je ispričao sagovornik (identitet poznat redakciji), sinoć je na području sarajevske općine Novi Grad u naselju Nedžarići svjedočio nimalo ugodnoj situaciji. Kako je dodao, migrant koji je prodavao maramice u blizini studentskog doma maltretirao je jednu od prolaznica koju je naš sagovornik odlučio odbraniti.

“Prišao sam mu i kazao da tu ženu ostavi na miru, na šta mi je on opsovao te se nastavila naša prepirka. Nakon toga sam se uputio prema Alipašinom Polju, a sa mnom su bila dva maloljetna djeteta od 15 i osam godina. Moj stariji sin je kazao da pazim jer me taj migrant prati. U jednom trenutku je bacio ciglu prema nama, koja bi usmrtila nekog od nas da nas je pogodila, a u međuvremenu mu se pridružio još jedan migrant kako bi ga ‘odbranio’. Nakon toga sam ispred sebe stavio djecu i tako smo hodali, a sve vrijeme nekih 100-200 metara smo gađani ciglama i kamenjem”, ispričao nam je.

Pozvao je policiju, ali nije bilo konkretne pomoći

Kako je kazao, jedan od migranata je potrčao prema njemu, ali on nije mogao trčati jer je bio s djecom. Kako je dodao, dok se odvijala ta agonija, pozvao je i policiju, ali konkretne pomoći nije bilo.

“Pozvao sam policiju i kazao im šta se dešava, međutim, iz Operativnog centra su mi kazali da pozovem policijsku stanicu Novi Grad, ali ja sam im rekao da moram prekinuti jer su moja djeca sa mnom. Nakon toga me niko iz policije nije nazvao da provjeri kako smo, da li smo se uspjeli izvući i da li smo povrijeđeni te da pošalju pomoć, već sam im samo zahvaljujući nekoj svojoj spretnosti u tom trenutku uspio pobjeći”, dodao je.

Naš sagovornik smatra da je svim stanovnicima kako Sarajeva tako i ostalih gradova u BiH ugrožena sigurnost i sloboda zbog sve većeg prisustva migranata na ulicama i njihovog nedoličnog ponašanja.

“Oni, dakle, imaju punu slobodu da hodaju glavnim saobraćajnicama i ugrožavaju saobraćaj, da prijete, prosjače, nanose tjelesne povrede bez apsolutno ikakve reakcije nadležnih. Na svakom semaforu u Sarajevu možete naći po dva-tri migranta i za njih je prosjačenje biznis. Ne želim da me neko pogrešno shvati, ja jesam za ljudska prava i ne smatram da trebamo biti nehumani prema njima, ali se naše stanovništvo mora zaštititi od migranata koji koriste i narkotike, alkohol i uz to prave probleme. Imao sam priliku raditi s njima profesionalno u jednoj drugoj državi i moram reći da se naš sistem ovdje s njima dobro ne snalazi”, pojasnio je sagovornik za Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79