Migrant nožem nanio povrede ženi: U pomoć pritekao M. H. iz Sarajeva koji je uspio vratiti mobitel!

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćilo je detalje napada na Stupu kojom prilikom je migrant nožem nasrnuo na dvije osobe.

Policiji na Ilidži sinoć u 19.15 sati je prijavljeno da je u ulici Džemala Bijedića nepoznata maskirana osoba napala A. M. iz Sarajeva. Razbojnik joj je oteo mobitel nanijevši joj povrede nožem.

Muškarac ga sustigao

Nakon toga je M. H. iz Sarajeva uspio sustići razbojnika i vratiti telefon, ali je tom prilikom migrant i njemu nanio povrede.

Povrijeđenima je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom i ljekari u UKC u Sarajevu, gdje utvrđeno da su zadobili lakše povrede.

Migrant odmah uhapšen

– Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana oko 19:30 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, policijski službenici su pronašli i lišili slobode lice koje odgovara opisu izvršioca pomenutog krivičnog djela, a radi se o N.I., rođen 1995.godine u Maroku, privremeno nastanjen u prihvatnom centru “Blažuj”. Isti je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Razbojništvo u pokušaju) – navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

Migranti napali trudnicu u Sarajevu: Noževima napali djevojku!


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79