Migrant ostao zaglavljen na sredini Drine pokušavajući da uđe u BiH, spašavali ga vatrogasci

U želji da dođu bliže granici sa EU migranti pokušavaju na sve načine da pređu preko rijeke Drine te time pređu iz susjedne Srbije u BiH.

Današnji pokušaj jednog od njih nije se završio tragično zahvaljujući pripadnicima malozvorničkih i lozničkih vatrogasaca koji su uspjeli migranta izvući iz nepredvidive rijeke.

Migrant je u pokušaju da pređe Drinu ostao zaglavljen na sredini rijeke, na stijeni za koju se grčeviti držao. Dalje nije smio i ostao je u sredini opasne vode. Njega je uočila patrola pogranične policije i o tome obavijestila malozvorničke vatrogasce, a u akciji spašavanja u ispomoć su im ubrzo stigle i kolege iz Loznice. Uspjeli su zajedničkim radom da izvuku migranta na suho.

Ovo nije prvi put da službe spašavaju migrante iz Drine koji ostanu nasukani na nekom ostrvu, ili stijeni pa ne mogu ni naprijed ni nazad. Ovoga puta sve se dobro završilo, ali je bilo i slučajeva kada su neki od njih nestali u talasima Drine koja ih je kasnije izbacivala nizvodno, kilometrima daleko od mjesta utapanja.

Inače, ovih dana povećan je broj migranata u lozničkom i malozvorničkom kraju koji ponovo pokušavaju da pređu u BiH prenosi Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79