Migrant u krvavom sukobu upucan i izboden nožem te ostavljen ispred porodične kuće

Istražitelji MUP-a Unsko-sanskog kantona od jutros rade na rasvjetljavanju stravičnog zločina koji je prema prvim nalazima istrage rezultat krvavog sukoba među ilegalnim migrantima.

Naime, jedan migrant je jutros oko dva sata mrtav donesen ispred vrata mještanina Žegarskog Polja nadomak Bihaća, dok je drugi ostavljen s teškim povredama. Iz bihaćke policije potvrđeno nam je da se u ovom slučaju radi o ubistvu i pokušaju ubistva.

 

Istražitelji pokušavaju sklopiti mozaik zločina. Identitet muškarca koji je ubijen još nije utvrđen, mada inspektori imaju indicije koje je nacionalnosti, ali to još nisu zvanično potvrdili.
Navodi iz prijave građana Žegarskog Polja da su na tom lokalitetu čuli pucnjavu ispostavili su se kao tačni, jer kako nezvanično saznajemo vanjskim pregledom tijela ubijenog utvrđeno je da su mu nanesene smrtonosne rane iz vatrenog oružja.
Ono što navodi istražitelje da je u sukobu učestvovalo više osoba je i činjenica da su na tijelu ubijenog uočene i ubodne povrede nanesene najvjerovatnije nožem.

Povrijeđeni migrant koji je prevezen u bihaćku bolnicu prema posljednjim informacijama bio je van životne opasnosti.

Povrede nanesene iz vatrenog i hladnog oružja u kombinaciji dovoljno svjedoči o surovosti osoba koje su učestvovale u izvršenju ovog zločina. Bihaćka osoba prikuplja informacije o potencijalnim ubicama, a s lica mjesta je oduzet niz tragova koji će biti poslati na vještačenje te se za nadati da će pomoći u hvatanju ubica. O motivu napada samo se može nagađati do zvanične tužilačke odluke, ali poznato je da su se migrantske grupe ranije međusobno sukobljavale oko droge i novca.

Na licu mjesta bili su i pripadnici Specijalne jedinice MUP-a USK koji su osiguravali uviđaj piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79