Migranti deložirani iz objekta na staroj autobusnoj stanici

Po nalogu nadležne Općinske komunalne i građevinske inspekcije pripadnici Policijske stanice Velika Kladuša jučer su iz napuštenog objekta na staroj autobusnoj stanici deložirali grupu migranata koja se tu nalazila već duže vrijeme.

Inspekcija je prethodno uputila zahtjev menadžmentu Agrokomerca da riješi pitanje nelegalnog ulaska i korištenja objekta od strane migranata, a kako to nije učinjeno, pripadnici PS Velika Kladuša po nalogu Inspekcije su deložirali migrante.

Nakon što su migranti napustili objekat, on je danas očišćen od strane JKUP „Komunalije“, te je Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Velika Kladuša izvršila njegovu dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju. Objekat će od sutra zvanično biti zapečaćen.

Posljednjih mjeseci veća grupa od 50-tak migranata boravila je u ovom  objektu koji se nalazi u centru grada. Deložaciju je Općinska inspekcija zatražila zbog bojaznosti od pojave bolesti, ali i zbog stalnih fizičkih sukoba među migrantima u ovom objektu i ispred njega. Troškove odvoza smeća i dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije (DDD) platit će Općina, ali će ispostaviti fakturu Agrokomercu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79