Migranti naišli na mine: Jedan muškarac poginuo, dvojica ranjena

Migranti koji su juče stradali na šumskom predjelu opštine Saborsko naišli su na mine postavljene u ratu 90-ih godina na nekadašnjoj liniji razgraničenja, potvrdio je načelnik Saborskog Marko Bičanić.

Policija je potvrdila da je jedan mrtav, a u bolnici u Ogulinu saznaje se da se u njoj liječe još dvojica ranjenih, piše Index.

Policijska uprava karlovačka potvrdila je juče i danas ponovila da je jedan muškarac mrtav, ne i koliko je ranjenih. Portparolka karlovačke Policijske uprave Andreja Lenard rekla je da će o ostalim okolnostima jučerašnjeg stradanja obavijestiti javnost kada prikupe sve informacije.

Direktor ogulinske bolnice Davor Vukelja rekao je za Hinu da se kod njih liječe dvojica ranjenih Pakistanaca. Jedan je teže ranjen u stomak, operisan je i odstranjeno mu je strano tijelo. Još je na odjeljenju intenzivnog liječenja, ali je stabilno. Drugi je ranjen u koljeno, operisan je i dobro se oporavlja.

Načelnik Marko Bičanić rekao je za Hinu da policija danas iz vazduha pretražuje šire područje Saborskog, tzv. migrantsku rutu. Dodao je da je područje opštine deminirano svuda gdje se znalo da ima mina, ali sa šumama je mnogo teže jer se uglavnom radi o minski sumnjivom području.

Ploče s oznakama mina postavljene su uz putove, a budući da ih migranti izbjegavaju kako ne bi bili primijećeni, moguće je da oznake nisu ni vidjeli.

“Žao mi je tih ljudi, nadam se da će se migrantski problemi uskoro riješiti jer, koliko god se mi žalili da nam nije lako s migrantima, njima je puno teže”, rekao je Bičanić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79