Migranti opet prave haos po Krajini: Građani u strahu, a nadležne ovo ne zanima

MUP USK je potvrdio da se uz granicu od Izačića do Velike Kladuše kreće naoružana kriminala grupa Afganistanaca koja je počinila niz krivičnih djela uključujući otmice, iznuđivanje novca i maltretiranja!

Proteklih dva mjeseca je dosta pojačan dolazak migranata na područje USK, a zadnjih dana je to eskaliralo.

Migranti jednostavno dolaze i prolaze kroz cijelu Bosnu i Hercegovinu tako lagano bez policijskih kontrola, čak ni turisti nemaju takvu slobodu i BiH. Znači prvo se iz Srbije uđe u BiH preko livada dok građani moraju satima čekat na granicama, pa onda se prošetaju laganim korakom kroz šeher nam Sarajevo gdje vjerojatno zastanu na ćevape na baščaršiji, zatim plate taksi ili autobus koji će čak izbaciti dijete koje putuje prema USK ali mjesta za migrante mora biti kao što već bio slučaj u augustu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Onda će ih ti naši voziti kao počasne goste kroz cijelu BiH do USK i tu nastaje veliki problem za koji Sarajevo neće ni da čuje, govore za naš Portal Gpmaljevac.com mještani koji žive uz granicu sa Hrvatskom.

Mještani koji žive uz granicu sa Bosanske strane su u strahu, navode za GPM. Najkritičnija mjesta su kažu Tržac, Šturlić, Hadžin Potok i Johovica.

Kako saznajemo, ne svi ali pojedini migranti rade mještanima na navedenim područjima velike probleme. Jučer su se neki izboli noževima u Šturliću, o to je nažalost česta slika u našem kraju.

Također jedan raniji slučaj je uzimanje stvari bez plaćanja u trgovini u Šturliću, čak je bilo slučajeva gdje sami sebi stave nož pod vrat ako im se na dopusti da bez plaćanja uzmu iz trgovine ono što oni žele, navodi za naš Portal Gpmaljevac.com naš izvor.

Onda se usele u naše objekte i rade štetu, ostavljaju smeće iza sebe, znači katastrofa, govore nam jedan mještanin mjesta Hadžin Potok koje se nalazi na samoj granici. Baš tu kako navode svaki dan prođe 100-200 migranta, Hrvatsku policiju vidimo ali našu Bosanski jako slabo.

Mještani koji žive na navedenom pograničnom području šalju apel MUP-USK i Graničnoj policiji BiH da pojačaju kontrolu jer se boje sa svoju sigurnost, strah nas je za našu djecu i za starije osobe koji žive sami u kućama.

Podsjetimo, jučer je u pograničnom pojasu u blizini granice Hadžin potok s bosanskohercegovačke, odnosno Bogovolje s hrvatske strane došlo do pucnjave.

MUP USK je potvrdio da se uz granicu od Izačića do Velike Kladuše kreće naoružana kriminala grupa Afganistanaca koja je počinila niz krivičnih djela uključujući otmice, iznuđivanje novca i maltretiranja!

Ako imate nekih problema ili nagdje primjetite sumnjive migrante odmah javite Graničnoj policiji BiH na brojeve: 037/776-550 ili 037/224-224

Video prilog RTV USK pogledajte u nastavku…

@crnahronikainfoMigranti opet prave haos po Krajini: Građani u strahu, a nadležne ovo ne zanima Uz granicu od Izačića do Velike Kladuše se kreće ova naoružana kriminala grupa Afganistanaca koja je počinila niz krivičnih djela♬ original sound – CRNA Hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79