Migranti pokušali preći nabujalu Drinu kod Zvornika, samo jedan je uspio doći do cilja

Od četiri migranta koji su danas pokušali da pređu rijeku Drinu između Malog Zvornika i Zvornika, uspio je samo jedan, javlja dopisnik Srne sa mjesta događaja.

Migranti su u 16:40 sati, držeći se međusobno i pomoću štapova, uspjeli doći do sredine rijeke, gdje je matica jednog ponijela nizvodno, pa je uspio doći do lijeve obale Drine.

Ostala tri migranta ostala su na sredini rijeke, koja im je bila do pasa, desetak minuta pokušavajući da savladaju maticu, ali nisu uspjeli.

Činilo se da ne mogu ni naprijed ni nazad, ali su se nakon nekoliko posrtanja, vratili mokri na mjesto odakle su zagazili u vodu, prenosi Avaz.

Migranti su iskoristili vrijeme kada je nivo Drine najniži, odnosno kada se na Hidroelektrani “Mali Zvornik” smanjuje protok vode. Sve su posmatrali Zvorničani koji su bili na šetalištu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79