Migranti provalili u kapelicu u Bihaću: Nastala materijalna šteta

Prema video snimcima s nadzorne kamere, vidljivo je kako dvije osobe -navodno migranti – pod okriljem noći, dolaze pred kapelu u kojoj su očito mislili da mogu pronaći materijalnu korist.

U noći s četvrtka na petak, 5. – 6. augustra, za sada nepoznate osobe provalile su u katoličku grobljansku kapelicu u župi Sv. Ante u Bihaću.

U obilasku kapelice Sv. Ante na groblju Križ – Žegar u župi Sv. Ante u Bihaću, župnik fra Bono Tomić primijetio je da je razbijen jedan od bočnih prozora te da su ispreturane stvari u unutrašnjosti, pri čemu je nastala manja materijalna šteta. Lokalna policija je, nakon poziva, obavila u petak očevid ali nikakvih informacija nije ponudila župi Bihać.

Prema video snimcima s nadzorne kamere, vidljivo je kako dvije osobe – razvidno migranti – pod okriljem noći, dolaze pred kapelu u kojoj su očito mislili da mogu pronaći materijalnu korist. Fra Bono je za portal Nedjelja.ba sa žalošću konstatirao kako je ovo već treći napad na katoličke svetinje u tom gradu u posljednjih godinu dana, te izrazio nadu da će počinitelji biti uhićeni i primjereno sankcionirani kako se ovakvi nemili događaji ne bi ponavljali. Očito je da ovakva vandalska djela uznemire i unesu nelagodu u malu katoličku zajednicu koja u gradu Bihaću čini tek oko 2% stanovništva. Međutim, uz sve ovo začuđuje kako ni lokalna televizija u konkretnom slučaju nije posvetila nikakvu pozornost ovoj informaciji za koju bi katolici najradije volili da se ni dogodila nije.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79