Migranti slučajno zapalili porodičnu kuću predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona

Predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović (Socijaldemokrati BiH), rođeni Bilećanin, nekadašnji košarkaš i direktor Sloboda Dite, kazao je kako su migranti slučajno zapalili njegovu porodičnu kuću izgrađenu 1918. godine.

– Samo muka može natjerati čovjeka da spava u kući koja je stara cijeli vijek. Moj brat ih je nalazio po 20 ili 30 unutra. Kako bi se zagrijali, ložili su vatru i zapalili kuću – kaže Žarko Vujović.

U TK institucije još uvijek nemaju pravi odgovor na migrantsku krizu. Dnevno u Tuzlu iz pravca Zvornika i Bratunca stiže nekoliko stotina migranata. O tom problemu je govorio i Bego Gutić, zastupnik SDA u Skupštini TK.

– Imamo ministra sigurnosti Dragana Mektića koji se politikom bavi na estradnjački način. Rekao je kako je samo nekoliko hiljada migranata u BiH, a njih nekoliko hiljada ima samo u Bihaću – kaže Gutić.

Upravo na problem zbrinjavanja migranata u Tuzli upozoravaju migranti koji mjesecima pomažu nesretnim ljudima na autobuskoj stanici u Tuzli.

– Imat ćemo problem priliva dolakaza migranata iz Srbije i povratka migranata iz Bihaća koji žele ponovo preko Drine. Tuzla će biti to čvorište puteva i može se svašta dogoditi. Pogotovo jer dolazi zima“, kažu nam volonteri sa tuzlanske autobuske stanice, prenosi Avaz

Svojevremeno je Gradsko vijeće Tuzla usvojilo zaključke koji su se ticali migrantske krize, ali niti jedan od zaključaka nije implementiran

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79