Migranti uz prijetnju skalpelom i nožem pljačkaju građane Sarajeva

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Ayoub Ballaja i Hamze Kabbourija, obojica državljani Maroka, zbog krivičnih djela razbojništvo i nanošenje lakih tjelesnih povreda.

Ayoub Ballaj se tereti da je sam osmog marta 2021. godine u jutarnjim satima u ulici Aleja Lipa prišao A.S. i uz prijetnju skalpela koji mu je prislonio na stomak, zatražio novac. Oštećeni je u strahu za svoj život iz torbice koja mu se nalazila oko pasa izvadio novčanik koji mu je optuženi oteo iz ruku i uzeo novac u iznosu od 610,00 KM.

Dva dana nakon toga, 10. marta, Ayoub Ballaj i Hamza Kabbouri su zajedno oko 16 sati i 50 minuta u ulici Behdžeta Mutevelića prišli maloljetniku koji je razgovarao na mobilni telefon i uz prijetnju nožem zatražili od njega da im preda mobitel. Kada je to odbio i mobilni telefon stavio u svoj džep, Ayoub Ballaj je maloljetnika ubo nožem dva puta u desnu potkoljenicu te mu nanio laku tjelesnu povredu.

Nakon potvrđivanja optužnice sud je produžio pritvor optuženima, saopćilo je Tužilaštvo KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79