Migranti zarađuju prodajom maramica na ulicama Sarajeva

Prešli su hiljade kilometara pješke, njihova putovanja su izuzetno skupa, mukotrpna i trajala su mjesecima pa i godinama.

Ako ih uhvate, kažu, pokušat će ponovo, ali odustati neće. Prebacivanjem migranata iz Vučjaka u Ušivak i Blažuj, značajan dio tereta migrantske krize prebačen je iz Unsko-sanskog kantona u Kanton Sarajevo. Iako u dva kampa, migranti imaju tri obroka i krov nad glavom, dio njih odbija taj smještaj.

Sami se, kažu, finansiraju prodajom papirnatih maramica svuda po Sarajevu. Svi ovi ljudi imaju jasan cilj, a to je da s ruksakom na leđima stignu do razvijenih zemalja Zapadne Evrope i tamo nastave sretniji život i uz bolje životne uslove od onih kakve su imali u zemljama iz kojih dolaze prenosi AJB.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79