Migrantima uzeo 6.000 eura da ih preveze u Sloveniju, pa pucao na njih

Migranti su policajcima ispričali da su iz migrantskog kampa “Miral” u kojem su boravili, otišli kod D. S., koji ih je za nakadu od 6.000 eura trebao prevesti Slovenije

Cazinska policija uhapsila je 21-godišnjeg D. S. iz Cazina, zbog sumnje da je na prevaru od nekoliko migranata uzeo 6.000 eura, te im prijetio vatrenim oružjem.

Osim za krivična djela prevara i ugrožavanje sigurnosti, D. S. se sumnjiči i za posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Naime, Policijskoj stanici Cazin mještanin naselja Ugra na području općine Cazin u nedjelju je prijavio da su mu se obratili migranti koji od njega traže pomoć.

Na mjesto događaja upućena je policijska patrola koja je tu zatekla prijavitelja i šet migranata, a radi se o M. S. (14), A. K. H. (26) H. M. (24), M. S. (20) i Y. A. (27), svi iz Sirije. Oni su policajcima prijavili da su iz migrantskog kampa “Miral” u kojem su boravili, otišli do D. S. kod kojeg su bili unazad pet dana. On ih je, kako su ispričali, za novčanu naknadu od 6.000 eura trebao prevesti Slovenije.

– Nakon što su posumnjali da će biti prevareni, tražili su od D. S. da im vrati novac, što je on odbio te ih, uz prijetnju vatrenim oružjem, ispalivši dva hica iste istjerao iz kuće – navodi se u saopćenju MUP-a Unsko-sanskog kantona.

U porodičnoj kući D. S., gdje su boravili migranti, policajci nisu zatekli prijavljenog, te su po naredbi Kantonalnog tužilaštva u Bihaću osiguravali objekat do pronalaska D. S.

Policajci su u ponedjeljak, oko sat nakon ponoći, pronašli i uhapsili D. S. te je on kriminalistički obrađen. Na osnovu naredbe Općinskog suda Cazin obavljen je pretres stambenih prostorija osumnjičenog i tom prilikom je pronađeno i izuzeto više komada vatrenog oružja, kao i određena količina marihuane.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79