Mihajilica (PDP): Dodik se ne mora kriti u mišjoj rupi, narod je već vidio američke tenkove

Član Predsjedništva PDP-a Milanko Mihajilica reagirao je povodom prisustva članova Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića vojnoj vježbi “Brzi odgovor 21” na Manjači, kazavši da je Milorad Dodik, “zbisao” u Hercegovinu i “sakrio se u mišju rupu”.

Kako je kazao, to što je Milorad Dodik ovih dana “zbrisao” u Hercegovinu, što dalje od Manjače, ne umanjuje činjenicu da danas nadomak Banja Luke, zajedno sa američkim vojnicima “paradiraju oni koji osporavaju Republiku Srpsku i sve rade da BiH uđe u NATO, što njihovi partneri iz SNSD kao ne daju”.

Mihajilica kaže da to što se Dodik “sakrio u mišiju rupu” i umjesto njega raport primaju njegovi partneri Džaferović i Komšić, ne umanjuje činjenicu da se za njegovog mandata u Predsjedništvu BiH održava ova vježba, niti da se u NATO štab šalje drugi Godišnji nacionalni plan za članstvo u NATO.

Džaferović: OS BiH su najuspješnija reforma od Dejtona do danas

“Iako drugačije pričaju, Dodiku i SNSD-u se bar ne može osporiti konzistentnost u pro-NATO djelovanju. SNSD-ov Nebojša Radmanović je još 2009. godine potpisao zaključak da će BiH uputiti formalni zahtjev za članstvo u NATO, a zatim kumio i molio tadašnjeg generalnog sekretara ove alijanse da prime BiH i da tako pratimo put, kako je rekao, naših prijatelja Albanije i Hrvatske. Još ranije, 2005. godine, Nikola Špirić je potpisao da će institucije BiH sprovesti sve aktivnosti za prijem u Sjevernoatlantsku alijansu, a ni Dodiku nije bilo mrsko da se slika na NATO nosačima aviona koji su ne mnogo oprije prosipali bombe na srpski narod i zemlju s obje strane Drine. Zato su svi oni nagrađeni dobrim funkcijama na vlasti i platama koje im daje narod, pa jedan od njih, Špirić, bez imalo srama izjavi da ne zna je li milioner, jer ne broji pare i imovinu”, kaže Mihajilica, saopćeno je iz PDP-a.

Funkcioneri SNSD-a na nosaču aviona
Funkcioneri SNSD-a na nosaču aviona

On naglašava da Dodik ne treba da se krije, jer narod već zna da je on svojim parafom ovog maja “doveo najačeg člana i osnivača NATO-a, američke trupe, nadomak najvećeg grada Republike Srpske”, dok su u isto vrijeme u Srbiji u toku srpsko-ruske vojne vježbe.

Dobri NATO momak

“Narod je dobro vidio američke tenkove, na kojima je Dodik inače prvi put došao na vlast, kao i drugu vojnu opremu, te čuo helikoptere Sjedinjenih Američkih Država, ‘crne jastrebove’, koji su ovih dana parali nebo iznad republike Srpske, zahvaljujući saglasnosti koju je dao aktuleni predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH. Isti taj čovjek je nekada prijetio da će pozvati 30.000 svojih pristalica da blokiraju sličnu vojnu vježbu na Manjači, što još jednom potvrđuje da dobri NATO momak Milorad Dodik, koji je patriota jedino iz neznanja, jedno priča, a drugo radi, ali uvijek na štetu našeg naroda”, zaključuje Mihajilica.

Iz PDP-a su dostavili i popratne fotografije koje potvrđuju da “Dodiku nije bilo mrsko da se slika na NATO nosačima aviona” piše Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79