Mijatović: Dok se normalni ne dignu, budaletine će voditi ovo društvo

Federalni ministar razvoja poduzetništva i obrta, Vojin Mijatović, izrazio je svoje nezadovoljstvo političkom scenom putem objave na društvenim mrežama, nazivajući je “vremenom budala”.

U svom statusu, Mijatović je kritizirao političare zbog primitivizma, nepismenosti, licemerja i širenja laži, ističući da se često koriste etno-nacionalnim simbolima kako bi se sakrili od kritika.

Ministar Mijatović istakao je dilemu s kojom se suočava – da li da kritizira političke budaletine i riskira napade iz etno-nacionalnih tabora ili da šuti i time dopusti da se primitivizam i nepismenost šire.

“Mesecima samo posmatram budale koje su se iz ovih ili onih razloga našle u politici i koje ne prestaju da pokazuju svu svoju raskoš primitivizma, nepismenosti, licemerja, laži… Kad krenem javno kritikovati te budaletine, odmah dobijem napad iz nekog od etno-nacionalnih tabora, jer te budaletine se vrlo vešto zamotaju u etno-nacionalne simbole i zastave.

Naglasio je da je podrška masama ovakvim političarima problematična, jer se ljudi s njima identificiraju, te je upozorio da dok “normalni” građani ne reagiraju, budaletine će voditi društvo.

Mijatović je zaključio da rat neće biti, ali da će društvo biti “ubijeno” nepismenim i primitivnim političarima, dok god ih podržavaju svi na političkoj sceni. Pozvao je građane da se dignu protiv primitivizma i etno-nacionalizma te da prestanu podržavati političare koji ne donose korist društvu.

“Kada ćutim na sve te budaletine imam problem sam sa sobom, jer koja je razlika onda između mene i tih budaletina, ako ćutim na njihov primitivizam, napismenost i etno-nacionalizam. Što je najgore od svega, te budaletine masa podržava u njima vide sebe i sa njima se identifikuje. I da zaključim rata neće biti, ali će nas ubiti nepismene i primitivne budaletine, ali jbg dok ih podržavate na sve tri strane onda će vam tako i biti. Dok se normalni ne dignu, budaletine će voditi ovo društvo, do tada uživajte u predstavi primitivizma i etno-nacionalizma, za tu ste predstavu kupili karte”, naveo je Mijatović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79