Mijatović: Nećemo učestvovati u pregovorima dok Dodik vrši udar na ustavni poredak

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH, u Banjoj Luci je ugostio Ulrike Hartmann, ambasadoricu Republike Austrije u Bosni i Hercegovini.

Tokom sastanka razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, gdje je Mijatović ponovio stavove SDP BiH.

– Nećemo učestvovati u razgovorima o Izbornom zakonu i Ustavnim promjenama, sve dok Milorad Dodik i njegov režim sprovode udar na Ustavni poredak BiH. Ne prihvatamo Čovićev model etničke podjele BiH, rekao je Mijatović.

Dodao je da će se o budućnosti BiH odlučivati u Sarajevu i Banjoj Luci.

– O budućnosti BiH će se odlučivati u Sarajevu i Banja Luci, a nikako u Beogradu, Zagrebu ili Ankari, naveo je on, koji je ambasadoricu izvijestio i o aktivnostima Pokreta za državu, kao trećeg političkog bloka u entitetu Republika Srpska i pripremama za predstojeće izbore.

Austrijanskoj ambasadorici se zahvalio na saradnji između dvije države.

– Ambasadorici sam se zahvalio na dosadašnjem angažmanu Republike Austrije u BiH, te izrazio spremnost da učestvujem na daljem jačanju saradnje naših zemalja, kazao je Mijatović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79