Mijatović: Ništa ne radim bez odobrenja Nikšića

Potpredsjednik SDP-a i jedan od lidera Pokreta za državu Vojin Mijatović oglasio se na Facebook profilu kazavši da u procesu formiranja vlasti sve izvještava predsjednika Nermina Nikšića te da bez njegovog odobrenja ništa ne radi.

Ova objava dolazi nakon sve učestalijih pritisaka u vezi sa izborom delegata u Klubu Srba u Domu naroda Parlamenta BiH. Pojedini političari njegovo ime u javnim nastupima sve češće izgovaraju, a on je odlučio podsjetiti na određene činjenice.

Kazao je kako SDP BiH je ozbiljna politička partija u kojoj odluke donose organi partije, a ne pojedinci, te da je on zadužen za pregovore oko formiranja vlasti.

Odlukom predsjedništva zadužen sam za pregovore oko formiranja vlasti na nivou entiteta Republika Srpska, dok je za nivo države i nivo entiteta Federacija BiH zadužen predsjednik Nikšić.
O svim aktivnostima koje vodim na dnevnoj bazi izvještavam predsjednika Nikšića i ne radim ništa bez njegovog odobrenja, tvrdi.

Sve su prilike da ćemo kao SDP BiH biti sastavni dio većina na svim nivoima, ali sa kojim partnerima će to biti, odluku će donijeti Glavni odbor SDP BiH. Dolazi vrijeme da preuzmemo odgovornost i preuzmemo da vodimo procese u ovoj zemlji pa koliko god bilo rizika u istim odlukama. Kakave god budu bile naše odluke biće zajedničke i ponijećemo odgovornost za iste. SDP BiH je najveća multietnička i građanska partija u BiH, na ucjene ne pristajemo, na razgovor uvijek, nikom se ne podrazumijevamo sem građanima ove zemlje, poručio je Mijatović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79