Mijatović Umičeviću rekao da je “potpuni idiot”. Umičević ga tužio i izgubio

Predsjedsjednik RSRS i RSBIH, Marinko Umičević, tužio je Vojina Mijatovića zbog izrečenog u emisiji “Jedan” na BHT.

Mijatović je u svojem intervjuu Marinka Umičevića nazvao “potpunim idiotom”, a to je bio i razlog za tužbu.

Kako javlja Radiosarajevo, Vojin Mijatović je na sudu u Banjoj Luci dobio predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske Marinka Umičevića.

Osnovni sud u Banjoj Luci odbio je tužbeni zahtjev Marinka Umičevića da mu, na ime pretrpljene nematerijalne štete zbog duševnih bolova izazvanih povredom prava ličnosti, ugleda i časti, Vojin Mijatović isplati određeni novčani iznos.

Marinko Umičević je tužio Vojina Mijatovića zbog, kako se navodi u obrazloženju, izjavama o njemu te da mu je nanio uvrede i izazvao nelagodu i duševnu bol.

U odgovoru tuženog na tužbu Umičevića navodi se da je tužba u cijelosti neosnovana, jer se ne radi o činjenicama nego o ličnom stavu tuženog o tužiocu, a tužioc je medijska i politička ličnost, pa je dužan da trpi kritike za svoj rad.

Također se navodi da su netačni navodi u tužbi da je Umičević ugledan privrednik i časni zalagač za rukometni sport.

Sud je utvrdio da Umičević nije dokazao da mu je tuženi pričinio štetu u vidu povrede ugleda, časti i prava ličnosti, niti je dokazao da je pretrpio štetu ovog vida, pa je tužbeni zahtjev odbijen u cijelosti. Presudu je potpisala sutkinja Kovačević Dragana, a ona se nalazi u posjedu portala Radiosarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79