Mijatović zamolio Nikšića da se kandidira za Predsjedništvo BiH: Da li je SDP otpisao Bećirovića?

Novi momanat na političkoj sceni najavio je Vojin Mijatović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, govoreći o kandidaturi stranačkog lidera Nermina Nišića za člana Predsjedništva BiH.

To ne bi bilo posebno zanimljivo da SDP od ranije nije insistirao na kandidatiru svog drugog potpredsjednika Denisa Bećirevića koji je prije dvije godine s malom razlikom od 18 hiljada glasova izgubio od Šefika Džaferovića, kandidata SDA.

“SDP treba da stane ispred građana Bosne i Hercegovine, u prvi red, ne krijući se iza Đure, Pere, Mike ili Laze, da izađe na megdan i pobijedi”, kazao je Mijatović gostujući sinoć u programu FACE TV.

On kaže da već dugo priča s mnogom ljudima u SDP-u, ali i s mnogim ljudima mimo ove stranke te da je zaključak da se više nema vremena za čekanje.

“Kako je Bakir Izetebegović već isturio kanndidaturu za člana Predsjedništva BiH ispred bošnjačkog naroda, mislim da bez dileme Nermin Nikšić, kao predsjednik najjače opozicione partije treba izaći sa kandidaturom. Ja ga molim, a apelujem da bez dileme naši koalicioni partneri NiP i Naša stranka trebaju glavom stati iza te kandidature jer je on bio više nego korektan u dosadašnjoj saradnji. SBB treba glavom stati iza te kandidature i ovo je poziv gospodinu Radončiću te da više prekinemo šuplje priče”, kazao je on.

Mijatović kaže i kako je Nikšić čovjek koji jedini iz bošnjačkog naroda ima kredibilitet da bude prihvaćen u oba entiteta, to je čovjek koji je bio premijer i koji je pokazao kako je raditi u teškim okolnostima, koji je napravio jedine kilometre autoputa u ovom entitetu.

“To je čovjek koji ima odgovornost da stane na čelo SDP-a i da nas pozove da izginemo za njega, da pobijedimo 2022. te da napravimo najteže moguće reforme”, kazao je Mijatović te naglasio kako Lagumdžija nije imao hrabrosti da izađe na crtu, “ali da njegov drug Nermin to ima”.

Za Bećirovića ja kazao da s njim nema dodiranih tačaka, da mu zamjera populizam kakav ima SDA i taj, kako reče, “budžetski patriotizam”.

“Zlatko nije imao nikad hrabrosti da tako nešto uradi, a ja tvrdim odgovorno da Hercegovac ima”, zaključio je Mijatović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79