MIjatović: Zašto niko ne reaguje na najave da Dodik zadužuje RS sa 700 miliona KM

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Vojin Mijatović promomentarisao je posljednje najave da se entitet Republika Srpska zadužuje čak 700 miliona KM i to na Londonskoj berzi.

Ovo je činjenica koju je potvrdio i Radovan Višković predsednik Vlade Republike Srpske prije dva dana za medije, kaže on.

“Jasno je da je budžet Republike Srpske u katastrofi i da je deficit u istom u galopu, te da je vlast primorana na ovaj potez. Miloradu Dodiku je jasno da će zbog pokitičkih stavova biti vrlo upitan novi aranžman sa MMF-om i ne želi da rizikuje da ostane bez para za finansiranje svoje glasačke mašinerije, budžetskih korisnika i penzionera”, smatra Mijatović.

Naravno ovo uopšte ne interesuje nikog iz Sarajeva kao da se radi o drugoj državi, dodaje on.

“Međutim šta ako se desi da Republika Srpska proda ove obveznice na Londonskoj berzi i kada dođu na dospeće ne izvrši uplatu, ko će to platiti? E pa veliki Bosanci koji ne reagujete na ovakve stvari jer se to događa tamo negde u nekoj Republici Srpskoj, postaćete svjesni svega kad se jedno jutro probudite sa blokiranim državnim računima zbog neplaćene rate Milorada Dodika”, dodaje.

Možda tada shvatite da je i ovo Bosna i Hercegovina, možda vam upravo Dodik sa ostavljenim dugovima to dokaže, nastavio je, jer jedini pravni subjekat u međunarodnom pravnom prometu je država Bosna i Hercegovina prenosi Klix.

“Imamo li mi u ovoj zemlji državno Ministarstvo finansija, Fiskalno vijeće, Centralnu banku, pitam samo da znam”, zaključio je on.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79