Mijenjaju se uslovi za ulazak stranaca u BiH: Vakcinisanim neće trebati PCR test?

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas razmatra izmjenu Odluke o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u BiH koja je posljednji put donijeta u septembru prošle godine zbog koronavirusa.

Sadašnja odluka ne prepoznaje imunizirane građane ili one koji su u posljednjih šest mjeseci preboljeli Covid-19, a koji ne predstavljaju zdravstvenu opasnost.

Stoga bi se u izmijenjenoj odluci trebalo precizirati da oni koji žele ući u BiH trebaju imati negativan nalaz PCR testa na virus ili potvrdu o vakcinisanju ili potvrdu da su preboljeli Covid-19, a posebeno imajući u vidu da uskoro počinje ljetna turistička sezona.

Dnevnim redom predviđeno je i razmatranje Izvještaja o realizaciji Revidirane strategije BiH za provođenje Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma za 2019. godinu te Izvještaja o aktivnostima na realizaciji Sporazuma između Vijeća ministara i Vlade Republike Srbije o saradnji na realizaciji projekta autoput/brza saobraćajnica Sarajevo-Beograd

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79