Miki Manojlović: “Umjesto da učimo kako se radi i čestitamo filmu ‘Quo Vadis, Aida?’, mi u Srbiji…”

“Svaka velika nagrada koju dobije film iz naše zemlje ili okruženja je važna za sve nas i za širi prostor Balkana.”

“Ovdašnji odnos prema filmu ‘Quo Vadis, Aida?’ je tišina i umesto da učimo kako se to radi i čestitamo dobitnicima, većinski ćutimo”, poručio je za NIN glumac Predrag Miki Manojlović o odnosu većinske javnosti u Srbiji prema filmu bosanskohercegovačke rediteljice Jasmile Žbanić.

“Svaka velika nagrada koju dobije film iz naše zemlje ili okruženja je važna za sve nas i za širi prostor Balkana. Zato što obraća pažnju svijeta na našu kreativnost. Zato su prestižne nagrade važne ne samo za dobitnike, već za cijeli region”, ukazao je Manojlović, prenosi Antena M.

“Quo Vadis, Aida? nosi fantastična glumica Jasna Đuričić, bez koje ne bi bilo ovog filma. Većinska tišina nije odgovor na tri najveće nagrade koje se mogu dobiti glasovima članova Evropske filmske akademije koje je ovaj film dobio”, istakao je legendarni glumac.

Upitan o poništenom konkursu Filmskog centra Srbije, Manojlović je istakao da su sva trojica reditelja – Goran Marković, Želimir Žilnik i Srđan Dragojević, stvorili filmove koji su “branili kulturu naše zemlje gdje god su bili prikazivani”.

“Međutim, u Upravnom odboru FCS-a ima samoproglašenih i nepotrebnih čuvara režima. Potpuno bespotrebno i neukusno je kršenje procedura obaranjem dobijenih konkursa. Neshvatljivo je i arogantno nerazumijevanje Upravnog odbora i članova koji nisu od stida podnijeli ostavke”, konstatovao je Manojlović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79