Mikrofoni ostali upaljeni: Radmanović neće namjerno da zakaže sjednicu radi “ovih iz Evropske komisije”

Nakon maratonske sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH mikrofoni su ostali upaljeni, pa je ostao zabilježen razgovor Nebojše Radmanovića i Denisa Zvizdića. Posebno je interesantan Radmanovićev odgovor zašto ne želi zakazati konstituirajuću komisije.

Podsjetimo da je Radmanović (SNSD) predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a Zvizdić dopredsjedavajući.

Tok razgovora:

Radmanović: Evo pogledaj, svi jedva čekaju da izađu, ne znaju ni za šta glasaju.

Zvizdić: Pa možeš ti odmah onu konstituirajuću sjednicu komisije, u četvrtak?

Radmanović: Koje komisije?

Zvizdić: Za stabilizaciju i pridruživanje.

Radmanović: Ne bih, zbog ovih iz Evropske komisije, koji svaki dan pitaju kad će biti sjednica. Svaki dan. A ja neću da zakažem sjednicu.

Zvizdić: Je l’? E nemoj onda.

Ovaj kratki razgovor poražavajući je i sramotan odnos zvaničnika BiH prema evropskim kolegama naročito jer BiH, barem deklarativno, snažno želi u Evropsku uniju.

Obzirom na sadržaj razgovora i iskazivanje inata, jasno je zbog čega naša država godinama pravi korake unazad na putu ka članstvu u zajednici evropskih zemalja.

Treba istaći da će se rukovodstva Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH sutra sastati s ambasadorima Kvinte i šefom Delegacije EU u BiH Johanom Sattlerom. Za očekivati je da bi neko mogao prokomentarisati i ovaj razgovor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79