Mila ispraćena na vječni počinak: Majka se pridržavala za kovčeg

Dvogodišnja Mila Janković, koja je preminula u četvrtak u surduličkoj bolnici, nakon što joj je pozlilo na Vlasinskom jezeru, sahranjena je danas na groblju Barunovac u svojoj rodnoj Rumi.

U nijemoj koloni prema grobnom mjestu, gdje je, kako je rekao sveštenik koji je služio opijelo, mala Mila pronašla vječnu kuću, koračali su rodbina, prijatelji, komšije, kolege njenog oca. Majka Biljana, pridržavajući se za mali bijeli kovčeg, jecajući, tiho joj je izgovarala ime, dok je uz nju bio suprug Miroslav, Milin otac.

– Velika tragedija za porodicu. Druga ćerka, Milina sestra bliznakinja Lena, stalno pita za sestru, gdje je, kada će doći. Malo je to dijete da bi razumjelo šta se desilo – priča jedna od komšinica porodice Janković.

Prisjetila se radosti u ovoj porodici kada su se bliznakinje rodile.

– Miroslav se kasno oženio, poslije mu je preminula majka, pa nisu mogli odmah da imaju djece. Kada se Biljana porodila, od njih niko nije bio srećniji, baš su pazili na djevojčice, one su im bile sve u životu.

Komšije iz Pavlovačke ulice, gdje živi ova porodica, govore da su se Jankovići radovali odmoru, ne sluteći šta će se desiti.

– Djevojčice su tih dana bile vesele, niko od njih nije primjetio da Mila ima nekih zdravstvenih problema. Da jesu, sigurno bi roditelji odložili put – priča jedna od žena.

Prvi rezultati obdukcije, o kojima je obavješteno vranjsko Više javno tužilaštvo, pokazuju da je dvogodišnjakinja preminula od vode u plućima i da nema tragova nasilnog prestanka života.

Povodom ovog slučaja, dr. Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, izjavio je da će do kraja biti ispitana reakcija Službe hitne pomoći. Kako je rečeno u Domu zdravlja u Crnoj Travi, nisu mogli da izađu na teren po pozivu jer nisu imali adekvatno sanitetsko vozilo, a i dežurni ljekar nije smio da napušta ordinaciju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79