Miladin i Slađana Vidačković dobili 11 i po godina robije zbog trgovine drogom

Miladin i Slađana Vidačković dobili 11 i po godina robije zbog trgovine drogom


Vrhovni sud RS potvrdio je presudu Miladinu Vidačkoviću iz Gradiške i drugim optuženima u predmetu “Merlin 2” i pravosnažno ih osudio na ukupno 11 i po godina zatvora zbog trgovine drogom.

“Žalbe branilaca optuženih odbijene su kao neosnovane i potvrđena je prvostepena presuda. Djelimično je uvažena žalba tužilaštva u oslobađajućem dijelu i tu je presuda ukinuta i predmet vraćen istom sudu na ponovno suđenje”, rekla je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Prema optužnici četvorka je od druge polovine 2016. godine do 14. novembra 2019. godine u Gradišci prodavala marihuanu. Navodi se da je Miladin nabavljao i prodavao drogu po cijenama od 10, 30, 40, 50 i do 100 KM.

Njegova supruga Slađana narkotike je prodavala kada on nije bio kući i to po cijenama od 20, 50 i 40 maraka. Prema presudi Dukićeva i Hajder su kupovali narkotike od Miladina, a zatim ih prodavali i u pojedinim slučajevima nudili drugima na uživanje.
Ponovljeni postupak

Četvorka je ranije bila osuđena na ukupno 13 godina i pet mjeseci zatvora, a tu presudu je ukinuo Vrhovni sud RS i predmet vratio na novo suđenje. U ponovljenom suđenju Miladin i Slađana su dobili iste kazne, dok su Dukićki i Hajderu umanjene kazne za 10, odnosno 13 mjeseci zatvora, što je sada i potvrđeno.

Podsjetimo, akcija “Merlin 2” sprovedena je u novembru 2019. godine. Tada je uhapšeno ukupno osam osumnjičenih, a među njima i jedan policajac PU Banjaluka, ali se na optužnici našlo samo četvoro optuženih.
Sin osuđen za ubistvo i razbojništvo

Inače, Miladin Vidačković ima bogat dosije i više puta je hapšen zbog nasilničkih krivičnih djela. Tako je 2013. godine uhapšen nakon što je u Gradiškoj na silu ugurao jednog mladića u automobil, a potom ga tukao i vozao po gradu. Njegov sin je u maju 2015. osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva Damjana Crnomarkovića (20), te razbojništva na benzinskoj pumpi, piše Atv.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija