Milan Ćoso i Aleksandar Marić ukrali skupocjenog Mercedesa

Milan Ćoso iz Banjaluke i Aleksandar Marić alijas Leon Tadić iz Pelagićeva uhapšeni su zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa krađom Mercedesa, vrijednog oko 300.000 evra, koji je u februaru ukraden u Zagrebu!

Kako saznaje UNAworld Ćoso i Marić su privedeni u trenutku kada su iz garaže jedne privatne firme iz Laktaša, izvezli Mercedesa kojeg preko Interpola potražuje Hrvatska.

“Ćoso i Marić su sinoć došli do garaže u kojoj je automobil bio sakriven. Na vozilo su stavili nepripadajuće registarske oznake, a onda su sjeli u Mercedesa. Izvezli su ga iz garaže i tada je usljedila racija u kojoj su uhapšeni”, kaže izvor blizak istrazi, dodajući da dosadašnja istraga ukazuje da je vozilo u BiH dovezeno mimo graničnog prelaza na području Hercegovine.

O hapšenju se oglasio i MUP RS navodeći da su akciju izveli istražioci Uprave za organizovani i teški kriminalitet, u saradnji sa PU Banjaluka.

Kako je bh. lopov ukrao skupocjeni Mercedes penzioneri u Zagrebu: Proizveden samo u 750 primjeraka, košta 200.000 eura”

“Policijski službenici pronašli su u Boškovićima kod Laktaša skupocjeni Mercedes-benz, tip AMG GTR, bijele boje, kabriolet, procijenjene vrijednosti preko 200.000 evra, koji je u periodu od 11. do 21. februara nepoznato lice ili više njih ukralo na području Zagreba”, rekla je portparol MUP-a RS Mirna Miljanović.

Ona kaže da je UOTK MUP-a RS putem međunarodne operativne policijske saradnje zaprimila zahtjev MUP-a Hrvatske za preduzimanje aktivnosti na pronalsku ovog vozila.

“Intezivnom operativnom djelatnošću i međusobnom razmjenom releventnih saznanja policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, Federalne uprave policije, Granične policije BiH, MUP-a Republike Hrvatske, te uz operativnu podršku EUROPOL-a, utvrđeno je kako je od strane nepoznatog lica lica ili više njih ukradeno vozilo, izbjegavanjem mjera granične kontrole prokrijumčareno iz Hrvatske u BiH, te da je od strane najmanje dva lica sakriveno na njima poznatoj lokaciji u mjestu Boškovići, opština Laktaši”, navodi Miljanović.

Ona kaže da je sinoć oko 21 časova u Boškovića izvršen pretres navedenih lokacija.

“Uhapšeni su M.Ć. i A.M., a osim ukradenog Mercedesa privremeno je oduzet i BMW X5”, rekla je Miljanović

(FOTO) U BiH pronađen ukradeni Mercedes iz Zagreba

Ona kaže da je u toku rad na dokumentovanju krivičnog djela teška krađa, te da se aktivnosti preduzimaju pod nadzorom Okružnog javog tužilaštva u Banjaluci.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79