Milan i Stefan kobne noći bili na poslovima, ali su ipak lišeni slobode

Džonićevi sinovi, Milan i Stefan, nisu mogli direktno da učestvuju u samom zločinu kobne večeri, jer su vrijeme izvršenja djela obojica radili, saznaje Blic.

Stefan Džonić koji je pripadnik Vojske Srbije je u noći između 26. i 27. septembra bio u kopnenoj zoni bezbjednosti, a drugi sin Milan Džonić koji je vatrogasac bio je u smjeni na poslu. Oni su uhapšeni da bi se provjerilo da li su na neki način bili upoznati sa time šta je njihov otac uradio – kaže naš izvor.

Na imanju Stefana Džonića u Moravcu, podsjetimo, prije nekoliko dana pronađeno je 43.000 evra za koji se vjeruje da je pripadao ubijenoj porodici Đokić. Veći dio novca je bio zakopan u voćnjaku ispod šljive, a manji je bio sakriven u njegovoj kući, u usisivaču!

(FOTO) Mještani uznemireni: Pojavili se grafiti podrške Džoniću u selu ubijenih Đokića

Obojica sinova su, navodno prošla poligraf u prvom krugu nakon ubistva Đokića, ali zbog težine djela potrebno je pouzdano provjeriti imaju li neku vezu sa zločinom.

Podsjećamo, Više javno tužilaštvo u Nišu je nakon današnjih saslušanja donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv trojice okrivljenih Gorana Džonića, kao i njegovih sinova Stefana i Milana zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo teško ubistvo.

Nakon saslušanja njima je određen pritvor do 30 dana kako bi se spriječio uticaj na svjedoke koje je potrebno ispitati, kao i zbog visine zaprijećene kazne za navedeno krivično djelo, čije je izvršenje uznemirilo javnost.

Stefan Džonić, jedan od dvojice sinova Gorana Džonića radi kao vojnik, dok je drugi Milan krenuo očevim stopama i zaposlen je kao vatrogasac.

Kako je Blic već pisao Goran Džonić je tokom prvog saslušanja pokušao upravo sinove da okrivi za monstruozni zločin. Tada su obojica Goranovih sinova ispitani i obojica su prošli poligraf, nakon čega su pušteni.

Policija je tada već imala materijalne dokaze koji upućuju na to da je Džonić učestvovao u stravičnom, a pronađeno je i oružje kojim su Đokići ubijeni.

Pred kućom Gorana Džonića juče je cijelog dana dežurala policija, nakon vijesti da je, navodno, na saslušanju odao saučesnike u monstruoznom ubistvo Gorana (57), Gordane (65) i Lidije (25) Đokić.

Osim toga, na početku Moravske ulice u Moravcu, gdje se nalaze kuće osumnjičenog i žrtava, na betonu je juče napisan crvenim sprejom grafit “Pravda za Džoniće”. Da apsurd bude veći, grafit je napisan ispred bandere na kojoj je zalijepljena umrlica Đokića.

Osumnjičeni za ubistvo Đokića se ipak predomislio: Goran Džonić se sada brani ćutanjem

Podsetimo, tročlana porodica Đokić, Goran, Gordana i Lidija, ubijeni su 26. septembra neposredno nakon ponoći kada su se vraćali kolima kući iz Moravca, gdje su proveli dan kod Goranove majke, do Aleksinca gdje su živeli.

Tijela Đokića pronađena su tek šest dana nakon zločina i tada je počela opsežna istraga i potraga za ubicom. Policija je prisustvovala i sahrani ubijenih kako bi pratila da li se neko čudno ponaša s obzirom da je odmah bilo jasno da je u ubistvu učestvovao ili ga izvršio neko iz Moravca ili okoline jer je odlično poznavao teren.

Ovoj sahrani prisustvovali su i članovi porodice Džonić. Ono što u tom trenutku niko nije očekivao je to da će dvadeset dana kasnije za zločin biti osumnjičen Goranov brat od tetke, sa kojim je bio izuzetno blizak i u kog je imao veliko povjerenje.

(FOTO) Goran Džonić je bio na sahrani Đokića, a sada se tereti za njihovo ubistvo

Još šokantnije bilo je kada je Džonić u policiji za zločin optužio svoje sinove! U međuvremenu policija je pronašla oružje kojim su Đokići ubijeni, novac koji im je otet, ali i brojne druge materijalne dokaze.

Sinoć, nakon saslušanja Gorana Džonića koje je trajalo gotovo cijelog dana, policija je uhapsila i njegove sinove, Milana i Stefana i njima je kasno sinoć određen pritvor do 30 dana.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79