Milan Tegeltija: Bakir Izetbegović će pobjediti Bećirovića

Bivši predsjednik VSTV-a BiH i savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika Milan, Tegeltija je veoma aktivan na Twitteru gdje je prognozirao rezultate Općih izbora koji se održavaju 2. oktobra.

Tegeltija navodi kako će se u bošnjačkom korpusu ozbiljna bitka voditi samo za parlamente, te da Denis Bećirović nema šanse za pobjedu.

– U bošnjačkom korpusu ozbiljna bitka će se voditi samo za parlamente. Bećirović nema šanse protiv Bakira, koji će ići sa punim fundusom svojih glasova bez davanja glasova Komšiću, dok će dobar dio opozicionih glasova iz protesta prema politički sterilnom Bećiroviću otići Komšiću.

Za parlamente će najveći iskorak napraviti NiP, koji iako pretendira na već zauzeto džamijsko biračko tijelo, ipak širi krug svojih glasača na račun ostalih opozicionih partija u Sarajevu. SDP će biti na svom istom minimumu, DF postati beznačajan, a Naša stranka će se zadržati u gabaritima iz 2020. godine.

SBB mudro forsira prozapadnu izbornu platformu i distanciranje od Turske i to će mu donijeti povećanje izbornog kapaciteta u prozapadno orijentisanim biračima. Komšić neće imati dovoljno glasova da se izbori sa Krišto i pored jednog dijela opozicionih bošnjačkih glasova koje će dobiti – napisao je Tegeltija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79