Milanović: Ispred OHR-a protestuje nahuškana rulja

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanom ispraćaju u Mađarsku 1. hrvatskog kontingenta u sklopu ojačane budnosti NATO-a, u okviru brobene skupine pod vodstvom Mađarske. Nakon što je u Karlovcu održao govor dao je izjavu za medije.

– Ovakve odluke nisu rutinske. Nadam se da ćemo do jeseni imati jasniju situaciju. Svijet se nalazi u vrlo ozbiljnoj situaciji. Ovakav rat nije viđen do sada – rekao je Milanović.

Predsjednik Hrvatske se osvrnuo se i na čitav projekt izgradnje Pelješkog mosta.

– Deset godina je taj projekt trajao nakon salvi, kleveta i laži. Priča se da ljudi kad ih ne plaćate slabije rade, a kada ih dugo ne plaćate, onda uopće ne rade. Da bi to bilo nešto novo, ovo je trebalo ugasiti – poručio je.

Nezaobilazna tema je bila i Bosna i Hercegovina. Milanović je istakao da se radi o nahuškanoj, unitarističkoj rulji koja protestuje ispred zgrade OHR-a u Sarajevu.

– Visoki predstavnik je sad došao na ideju da se pozabavi tim pitanjem, ispast će da sam ga ja na to natjerao. Ovo nije kraj historiji. Problemi idu dalje. BiH je užasan problem. Sreo sam jučer neke oporbenjake, desne zastupnike. Pitao sam ih što oni rade, rekao sam im da ću ih prozivati. Što radi Sabor? Ništa. Mene je stid. Šta kaže ministar vanjskih poslova? Ja sam odgovoran za napredovanje, trebao je ostati u kafileriji – zaključio je Milanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79