Milanović Komšiću: Vrijeđao si Hrvate i Hrvatsku svojim komentarima. Vrijeme odluke se bliži

Nakon jučerašnjeg gostovanja člana Predsjedništva BiH Željka Komšića na hrvatskoj televiziji, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je žestoko reagovao rekavši kako je Komšić vrijeđao Hrvate i Hrvatsku svojim komentarima.

– Mislim da sam bio jasan što želim postići. Želim zaštititi Hrvate u BiH od bezobraznog zuluma. Nemam ništa protiv niti odlučujem o tome da neko dođe kao gost na neku televiziju. Vjerujem da bi BBC rado ugostio Putina, rekao je Milanović.

Zatim je upitao što Hrvatskoj prijeti da se oni zauzmu za svoje sunarodnjake u BiH.

– Što Hrvatskoj prijeti da se jasno, glasno i muški zauzme za svoje sunarodnjake u BiH. To da će te gledati kao krkana s Balkana u Bruxellesu? Pa što i da jesmo? Vrijeme odluke se bliži. Ja ovo ne radim radi sebe. Zanoktica Hrvata u BiH mi je važnija nego cijela Finska. Želim čuti jasnu poruku od predstavnika Hrvata u BiH vide li oni u ovome što ja radim nešto korisno ili da ja prestanem? Ali taj odgovor mora biti jasno i gromko, da ili ne, ništa između. Ovo nije kontest između mene i Plenkovića, naveo je Milanović.

Dalje, Milanović je istakao kako ne mijenja svoje stavove, pogotovo kada je riječ o ulasku Finske i Švedske u NATO. Međutim, dodao je kako Hrvatska nema isti problem kao Turska.

– Erdogan isto radi za Putina kao i ja. Turska ima problem sa Švedskom. Imamo problem preko Save, i to ozbiljan. Turska se bori za svoje interese. Turci reagiraju tek sada, i to je zanimljivo, a o tome se priča već mjesec dana. Nije mi drago što se ovo dogodilo, što je Turska reagirala, a znao sam da će reagirati, jer to nas stavlja u drugi plan, dodao je.

Još jednom je spomenuo premijera Andreja Plenkovića rekavši da je HDZ njegov talac i još dvije, tri osobe.

– On pikira jedan do dva posla u Bruxellesu, nudi mu se više. Ono što on pikira ne može dobiti ako pisne, odnosno ako se ponaša kao ja. Kada nisi slobodan od želja i ambicije, radiš protiv naroda, rekao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79