Milanović o presudi Ratku Mladiću: Glavno da je on u zatvoru, tamo mu je lijepo

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović komentirao je u srijedu presudu Žalbenog vijeća Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove kojom je Ratku Mladiću potvrđena kazna doživotnog zatvora, poručivši kako je istina jasna.

“Glavno da je u zatvoru. Neka je on tamo, lijepo mu je tamo. To je jedan sociopat, jedan grozan tip… Puno stvari je tu jasno, zato je 20 godina postupka sramota i travestija”, kazao je Milanović u izjavi za medije.

Ustvrdio je kako je istina jasna te da ne treba biti nezadovoljan time što sud nije prihvatio sve što je tužiteljstvo ‘navalilo’ na njega.

“Treba imati mjeru. Da, on je osuđen za genocid, Srebrenica je bila genocid, to se dogodilo, to je bio pakleni, grozan plan da se pobije sve što je muško i što može nositi pušku. Ali i kod kvalifikacije genocida moramo biti strogi da ne bi svatko mogao reći da je počinjen genocid. Trebali ste se zaštititi od toga da najgori sinovi vašeg naroda ubijaju nevine i nenaoružane”, poručio je Milanović, javlja Jutarnji list.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79