Milanović o vojsci Republike Srpske: “To je neozbiljno, kao da ja Sloveniji prijetim nosačem aviona”

Predsjednik Hrvatske je na Dodikovu najavu formiranja vojske RS-a rekao da bi to bilo kao da on Sloveniji prijeti nosačem aviona.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik na određeni način talac situacije u entitetu Republika Srpska i elemenata i ljudi koji su radikalniji od njega.

“Ja mislim da on uopšte nije radikalan, ali u jednom trenutku to postaje malo neozbiljno”, rekao je Milanović novinarima upitan o Dodikovoj najavi formiranja vojske RS-a.

Milanović je dodao da je to kao da on “prijeti Sloveniji nosačem aviona”, saopštila je njegova press služba.

„Prvo, ne bih nikad prijetio Sloveniji, drugo, ne mogu takve gluposti pričati”, rekao je Milanović dodavši da je činjenica da vojska RS-a nije predviđena Ustavom, dodao je, prenijela je Beta.

Hrvatski predsjednik je rekao da stanje u RS nije bila tema jučerašnjeg susreta s liderom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem u Zagrebu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79