Milanović položio cvijeće na spomen obilježje ubijenoj djeci u Vitezu

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je danas spomen-obilježje “Osmica” u Vitezu, gdje je odao počast djeci koja su, prije 28 godina, poginula u eksploziji granate ispaljena s položaja Armije RBiH.

Nakon što je položio ružu na spomen-obilježje, Milanović je kratko porazgovarao s članovima obitelji ubijene djece, koji su mu zahvalili za posjet, napomenuvši da je on prvi visoki dužnosnik iz Republike Hrvatske koji je posjetio mjesto stradanja osmero djece.

Na dječjem igralištu, u naselju Podgradina, 10. lipnja 1993. godine na licu mjesta poginulo je petero djece, troje je preminulo u bolnici, dok je šestero djece ranjeno. Za ovaj zločin, do danas nitko nije procesuiran.

U eksploziji minobacačke granate poginuli su: Sanja Garić (1975.), njezin brat Milan Garić (1981.), Dragan Ramljak (1978.), Dražen Čečura (1978.), Boris Antičević (1983.), Sanja Križanović (1978.), te Augustina Grebenar (1984.) i njezin brat Velimir Grebenar (1981.).

Tijekom posjete spomen-obilježju, Milanović se nije obraćao novinarima.

Predsjednik Republike Hrvatske boravi u Bosni i Hercegovini od 11. do 13. srpnja, a nakon Viteza posjetit će Mostar, Ljubuški, Tomislavgrad i Livno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79