Milanović ponovo zaprijetio zbog BiH: Za ovo smo se pripremali, potopit ćemo ih

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je ponovo govorio o Bosni i Hercegovini, tačnije o izbornom zakonu BiH, Finskoj i njenim aspiracijama ka NATO-u. Situaciju je u BiH poredio je sa finskim otokom gdje su Šveđani etnička manjina i govorio o duplim aršinima EU. Poručio je: Spremni smo, potopit ćemo ih”.

“Imamo u Finskoj jedan švedski otočić Oland na kojem živi švedska manjina. Ljudi se smiju zvati Švedima i biraju tamo sve po etničkom principu. Je li to u skladu s evropskim vrijednostima kakve se nameću BiH? U BiH se očekuje da se potpuno ignorira činjenica da postoje Hrvati, Srbi i Bošnjaci da bi onda Bošnjaci mogli preglasati Hrvate. Pa idemo onda u Finskoj ukinuti taj oblik primitivne srednjovjekovne autonomije Šveđana na nekakvom otoku, da ih peglasamo kao to što rade Bošnjaci u BiH. Za ovo smo se pripremali i energetski i intelektualno, barem u tom smislu ćemo ih potopiti. A mene slomiti neće. Igraju na slabu kariku Hrvatske, a to je izdajnička vlada. Ja više nema nikakve potrebe biti ‘mr. simaptico’ ili ‘mr. muscle’ u Briselu. Briga mene, ja sam to odradio mnogo prije Plenkovića. Ništa zloćudno, totalni bezveznjaci”, rekao je Milanović.

“Na samitu NATO-a uložit ću veto, ovisno o tome gdje će biti pozivnica”, kazao je Milanović i dodao: “Kao đavao grešnu dušu progonit ću svakog zastupnika koji bude bio za”.

Govorio je i Željku Komšiću kazavši da je džepar i lopov.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79