Milanović želi upoznati NATO sa stanjem u BiH: Vojne snage bi mogle reagovati protiv Hrvata

Milanović želi upoznati NATO sa stanjem u BiH: Vojne snage bi mogle reagovati protiv Hrvata


Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, danas je na Pantovčaku uručio odlikovanje za dobrovoljne darivatelje krvi, a poslije toga je u svom obraćanju medijima ponovo komentarisao aktuelna politička dešavanja.

Ponovo je hrvatski predsjednik govorio o Bosni i Hercegovini, a javnosti je otkrio informaciju da će uskoro razgovarati sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Stoltenberga će, kaže, dodatno upoznati sa dešavanjima u našoj zemlji.

– Danas ćemo se čuti popodne da još jednom opišem situaciju u BiH jer vidim da su međunarodni lideri što se tiče poznavanja stanja u BiH u potpuno zapuštenom stanju, to je rezultat nerada hrvatske diplomatije, od razgovora osim jednog kurtoaznog razgovora dvojice ljudi koji se poznaju skoro 20 godina ne mogu komentarisati jer glavni tajnik o tome ne odlučuje, ali tiče se Saveza i cijele vojne prisutnosti međunarodne zajednice u BiH koja je dosta komplikovana, rekao je Milanović.

U tom slučaju, prema Milanovićevim riječima, najesen bi se moglo dogoditi da se vojne snage okrenu protiv Hrvata u BiH.

– Prema tome, najesen, ukoliko Hrvati krenu u ostvarivanje onoga što su najavili, sa svojim izborima, može se dogoditi da neko meni nepoznat okrene te vojne snage protiv njih, ističe on.

Poručuje kako neće odustati od svoje politike nastojanja “pomaganja Hrvatima u BiH”.

– Ovo je pitanje otpora jednoj tlačiteljskoj politici prema Hrvatima u BiH i vidjeli smo zadnjih dana da se očitovala čak i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Zanimljivo. Oni su se oglasili u aprilu, prije cijele ove sage, ističe on.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija