Milatović: Ovu noć smo čekali više od 30 godina

Milatović: Ovu noć smo čekali više od 30 godina


Večeras je noć koju smo čekali više od 30 godina, kazao je jedan od lidera Pokreta Evropa sad Jakov Milatović, koji je pobijedio kandidata DPS-a Mila Đukanovića u drugom krugu predsjedničkih izbora.

“Neka nam je sa srećom ova pobjeda svih nas”, kazao je Milatović na proslavi u Univerzitetskom centru u Podgorici.

“Neka nam je sa srećom pobjeda pomirene Crne Gore”, istakao je.

– Neka nam je sa srećom ova pobjeda svih nas. Neka nam je sa srećom pobjeda pomirene Crne Gore. Večeras je Crna Gora rekla presudno zbogom prevaziđenom režimu Mila Đukanovića, i napravila korak ka boljoj Crnoj Gori.

Vidite i večeras ovdje kakva je ovo sila zajedničke Crne Gore i upravo je ovo Crna Gora svih nas, svih građana Crne Gore, i zato je ona ovako velika, i zato je ona historijska. Večeras smo rekli presudno zbogom kriminalu i korupciji i povezivanju korupcije sa politikom. Rekli smo dobro večer bogatijoj i uspješnoj Crnoj Gori. Večeras ostavljamo prošlost u prošlosti i snažno zakoračujemo u budućnost. Pozivam sve da slave dostojanstveno kao što je bila dostojanstvena i pobjeda jedne nove, demokratske Crne Gore. Večeras želim da poručim da mi je srce veliko zbog ovolikog povjerenja i obećavam da ću ono što Crna Gora do sada nije imala, biti istinski predsjednik svih građana Crne Gore. Zajedno smo rekli da Crna Gora ide naprijed, ka bogatstvu, ka zemlji pravde, ka evropskoj Crnoj Gori.

U narednih pet godina uvest ćemo Crnu Goru u Evropsku uniju. Nikada više iz Crne Gore neće ići trzavice prema zemljama zapadnog Balkana. Želimo zajedništvo, slogu i napredak u evropskom zapadnom Balkanu. Rekli smo zbogom jednom pogubnom režimu i posljednjem diktatoru u Evropi – rekao je Milatović.

Predstavnici političkih partija koje su podržale predsjedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovica u drugom krugu izbora počeli su da dolaze u štav te stranke.

Očekuje se obraćanje javnosti Milatovića i lidera partija koji su ga podržali.

U štabu PES-a je premijer i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević…

Milatović je, prema podacima Centra za monitoring i istraživanje (CeMI) i Centra za demokratsku tranziciju (CDT), pobijedio kandidata DPS-a Mila Đukanovića u današnjem drugom krugu predsjedničkih izbora.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija