‘Mile nemoj sad izdati, budi do kraja istrajan’

Lider SNSD-a Milorad Dodik dao je ironičan odgovor na pitanje da li će neko od predstavnika RS otputovati u Moskvu 9. maja kada Rusija organizuje veliku vojnu paradu povodom 77. godišnjice pobjede nad fašizmom.

“Preporučujem da svoje kamere stavite na granične prelaze pa da snimite ko izađe, može?”, rekao je Dodik.

Podsjetimo, ranije se u medijima pojavila informacija da Dodik ove godine neće ići na vojnu paradu u Moskvu i da se Rusima zahvalio na pozivu.

Na navodni poziv reagirao je i Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, na svom Twitter profilu.

“Dodik dobio poziv Moskve za prisustvo paradi 9. maja: Izvinio se i odbio.

Mile nemoj sad izdati, budi do kraja istrajan, samo te još ovaj korak dijeli da se rastanemo kao ljudi.

Mali korak za tebe, ali veliki za sve nas u BiH da odahnemo”, napisao je Mijatović.

Dodik ne želi ići na veliku paradu u Moskvu: Rusima javio da ovaj put ipak neće doći.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na današnjoj pres-konferenciji nakon sastanka vladajuće koalicije u RS govorio je i o odlasku u Moskvu na Dan pobjede nad fašizmom 9. maja.

Na pitanje da li će prisustvovati paradi, Dodik je rekao “postavite kamere na granične izlaze pa snimite ko izađe”. Ovaj odgovor Dodika dolazi nakon što su pojedini mediji objavili da je dobio poziv Moskve da prisustvuje paradi 9. maja, ali da je istu odbio uz izvinjenje da ne može prisustvovati.

Podsjetimo, Dodik je 16. aprila u intervjuu za “Sputnjik” poručio da će ići na paradu povodom Dana pobjede nad fašizmom ukoliko dobije poziv iz Moskve.

Tada je istakao kako je ponosan zbog dobrih odnosa sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, međutim sada se nakon navodnog odbijanja poziva postavlja pitanje da li su sankcije utjecale na odluku Dodika da se ne odazove svom prijatelju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79