Miletić: Schmidt je obraćanjem u UN-u dobio jednu vrstu legitimiteta

Zlatko Miletić, delegat Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH je za N1 komentarisao jučerašnju sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a i poruke koje su tom prilikom poslate javnosti.

Ocijenio je da je riječ o omažu stanja u BiH pogotovo , ističe Miletić, s aspekta susjednih zemalja , ali i članica Vijeća sigurnosti.

“Nakon komentara koje su oni davali BiH, mislim da je i svim građanima BiH jasno šta se ovdje dešava” , kazao je Miletić te naglasio je da je ovom prilikom visoki predstavnik dobio jednu vrstu legatimiteta, uprkos protivljenju Kine i Rusije , što ipak smatra dobrim, ali da nije zadovoljan njegovim izvještajem

“Nije pomenuo najbitniju stvar, a najbitnija stvar je da mi ovdje od korupcije i kriminala ne može da živimo. Svi ti politički problemi, uključujući nacionalne, izmjene Ustava i izbornog zakona -suština svega toga je kriminal pojedinih osoba,a koji su ujedno i politički lideri da zaštite svoje interese i zaštita političkih elita”

Dodao je da je od visokog predstavnika očekivao da pozove pojedine zemlje EU da uvedu sankcije bh. političarima i da se okrenu rješavanju tog pitanja, za koje, smatra Miletić, su i ključ rješenja svih drugih političkih, nacionalnih pitanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79