Miličević poručuje: CIK neće provesti izbore u RS-u!

Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS), izdao je saopštenje u kojem se kritički osvrće na najnovije stavove koje iznosi SNSD, posebno u vezi sa Centralnom izbornom komisijom (CIK) i izborima u Republici Srpskoj.

“SNSD, koji sada izražava solidarnost sa SDS-om, odgovoran je za ukidanje računa u banci pod njihovom direktnom kontrolom. Ova banka je pod ingerencijom Agencije za bankarstvo Republike Srpske,” izjavio je Miličević, ukazujući na dvoličnost u stavu SNSD-a prema SDS-u.

Miličević je naglasio da je vlast mjesecima tvrdila da će se izbori održati prema novom izbornom zakonu Republike Srpske, dok je sadašnje ponašanje SNSD-a samo još jedan primjer manipulacije i skretanja pažnje sa stvarnih problema.

“Bez obzira na javne izjave i obećanja, SNSD će ipak učestvovati na izborima koje organizira CIK. Istovremeno tvrde da CIK neće moći provesti izbore na teritoriji Republike Srpske. Ovo je još jedan pokušaj derogiranja zakona donesenih u Narodnoj skupštini Republike Srpske, jer nikada nije postojala ozbiljna namjera da se novi zakon zaista implementira,” poručio je Miličević.

On smatra da se ova taktika, koja uključuje manipulaciju referendumima, agencijama i zakonima, koristi samo kako bi SNSD očuvao vlast pod vođstvom jednog čovjeka.

“Što je SNSD duže na vlasti, to je manje Republike Srpske,” istaknuo je Miličević, dodajući da su ranije govorili o sprječavanju djelovanja SIPE, hapšenju “turista”, te zatvaranju granica, dok se u stvarnosti događa suprotno.

Miličević je završio porukom vlastima: “Ne branite Srpsku demokratsku stranku i ne krijte se iza nje. SDS će postojati, učestvovati na svim budućim izborima i preuzeti odgovornost za Republiku Srpsku!”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79