Miloard Dodik proziva: Komšić i Bećirović hoće da uvedu Šerijat, Sarajevo etnički očišćeno od Srba i Hrvata

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nije štedio riječi u kritici Denisu Bećiroviću i Željka Komšića, tvrdeći da njihove izjave sve više podsjećaju na likove iz Muppet Showa.

Na pitanje Srne o večerašnjem sastanku zvaničnika Republike Srpske i Republike Srbije u Beogradu, Dodik je istakao da ga izjave Bećirovića i Komšića neizmjerno zabavljaju.

“Bećirović se usuđuje da poručuje Vučiću, dok Komšić tvrdi da bilo kakve izjave u Beogradu neće imati uticaja na BiH. Smatram da obojica ne mogu popraviti svoj politički rejting stalnim pominjanjem mene i Vučića. To ih možda hrani sujetu, ali neće im donijeti popularnost”, istakao je Dodik.

Dodik je posebno istakao izjavu Bećirovića koji, prema njemu, podržava šerijatsko pravo, dok istovremeno kritikuje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zbog kršenja međunarodnog prava.

“Bećirović se zalaže za šerijat, ali kritikuje Vučića koji podržava Dejton i Ustav. To je licemjerje na najvišem nivou”, naglasio je Dodik.

Dodik je dodatno izrazio nezadovoljstvo Bećirovićevim i Komšićevim stavom o Sarajevu za vrijeme Bajrama, ističući da je grad praktično etnički očišćen od Srba i Hrvata.

“Sarajevo je postalo grad bez Srba i Hrvata, što pokazuje njihovu dominaciju. Pitam se je li to zločin, je li to genocid nad jednim narodom?”, upitao je Dodik.

Na kraju, Dodik je poručio da BiH neće nestati zbog njega ili Vučića, već zbog onih koji podržavaju šerijatsko pravo i žele potpunu bošnjačku dominaciju.

Dodik je u prošlosti više puta bio kritikovan zbog negiranja genocida i drugih ratnih zločina, ali do sada nije procesuiran jer se takve izjave teško dokazuju na sudu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79