Milorad Dodik: Ako to Schmidt uradi, RS ide u samostalnost

Milorad Dodik, predsjednik RS, ponovo je najavio secesiju i samostalnost ovog entiteta ako se nametne odluka o imovini BiH.

On je danas kratko odgovorio na pitanje šta ako Christian Schmidt nametne zakon o državnoj imovini.

“Ako se to desi, u Narodnoj skupštini donijećemo odluku o samostalnosti Republike Srpske”, poručio je Dodik.

Govoreći o godišnjici NATO bombardovanja Srbije i namjeri Velike Britanije da šelje uranijom obogaćenu municiju Ukrajini, Dodik je otkrio da Vlada RS danas donosi odluku koju je najavio.

“Mi smo danas na Vladi RS ili upravo donosimo odluku o prekidu odnosa sa američkim i britanskim diplomata u BiH. To je naš odnos prema tim zlotvorima”, naveo je on.

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da ovaj entitet prekida svaki kontakt sa osobljem američke i britanske ambasade u BiH.

Dodik je ovo uradio, kako kaže, kao odgovor onima koji su spremni da “bacaju osiromašeni uranijum”.

“Mi smo danas na sjednici Vlade donijeli odluku da se prekida bilo kakav kontakat sa osobljem britanske i američke ambasade. To je naš odnos prema tim zlotvorima koji su spremni da koriste osiromašeni uranijum”, rekao je Dodik komentarišući najavu da će London poslati u Ukrajini naoružanje koje sadrže osiromašeni uranijum.

Podsjećamo, prošle sedmice Dodik je najavio da je na sastanku vladajuće koalicije u RS-u dogovoreno da se sačini odluka koju će usvojiti Vlada RS-a i Narodna skupština tog entiteta o prekidu kontakta sa ambasadama SAD-a i Velike Britanije u BiH.

Tada je kao razlog naveo “antidejtonsko djelovanje američkih i britanskih diplomata i ambasada, kao i njihovom miješanju u unutrašnje stvari BiH”.

Dodik je, inače, u više navrata neprimjerenim rječnikom govorio o ambasadoru SAD-a u BiH Michaelu Murphyju.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79