Milorad Dodik: Čestitao sam Vučiću i Vučeviću na pobjedi

Milorad Dodik: Čestitao sam Vučiću i Vučeviću na pobjedi


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je sinoć predsjedniku Srbije Aleksadru Vučiću i lideru SNS Milošu Vučeviću pobjedu na izborima.

“Čestitam svim građanima koji su glasali za napredak i prosperitet i u ovim izazovnim međunarodnim okolnostima izabrali političku stabilnost Srbije”, naveo je Dodik na platformi X (Tviter).

On je kazao da je ponosan na sve ljude iz Republike Srpske koji su glasali na izborima i time pokazali dodatnu integraciju Srpske sa Srbijom.

Republička izborna komisija (RIK) objavila je rezultate jučerašnjih izbora u Srbiji na osnovu obrađena 7.561 od 8.273 biračka mjesta.

Apsolutnu većinu ima Izborna lista Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane.

Ona je osvojila 47,24 odsto glasova.

Lista Srbija protiv nasilja osvojila je 22,86 odsto glasova, Socijalistička partija Srbije – 6,67, izborna lista Nada za Srbiju ima 4.94 odsto, lista “Mi – glas iz naroda – Branimir Nestorović” – 4,63, a Milica Đurđević Stamnekovski – Boško Obradović 2,8 odsto glasova.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija