Milorad Dodik: “Idem na jedan važan put, čut će se!”

Govoreći o značaju Dejtonskog mirovnog sporazuma i posvećenosti “slovu” tog sporazuma član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je rekao da danas ide na važan put, ali nije otkrio ni gdje ni sa kim će razgovarati.

“Posvećeni smo ‘slovu’ Dejtonskog sporazuma i spremni na dijalog u okviru BiH i sa opozicijom u RS”, rekao je Dodik.

Istakao je da je spreman da se odazove pozivu opozicije iz RS na razgovor, da suprostave argumente i da bi to bila dobra poruka.

“Spreman sam da saslušam opoziciju čak i pod uslovom da oni mene ne slušaju. Zvao sam ih na razgovore, a uvijek su odbijali sarkazmom i cinizmom. Spreman sam da skinem anatemu koju je bacio Gabriel Escobar na njih. Ostaje javno poziv da opozicija pozove na sastanak na kojem ću ja sudjelovati pa ću vam reći ima li ili nema jedinstva”, rekao je Dodik.

Dodik je misteriozno rekao da ga danas čeka važan put, ali da on ne uslovljava održavanje posebne sjednice Narodne skupštine, odnosno suštinu onoga o čemu će se razgovarati.

“Radi se o potrebi da se na jednoj tako važnoj adresi popriča još o tome. U svakom slučaju ja očekujem, kako je rečeno, nakon završetka ove redovne sjednice da Kolegij utvrdi datum posebne sjednice”, rekao je Dodik, piše portal BN.

Na pitanje novinara o kakvom važnom putu je riječ Dodik je u svom stilu odgovorio:

“Da sam htio da kažem rekao bih to odmah. Idem na jedan važan put, čuće se”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79