Milorad Dodik izgubio opkladu sa Matom Đakovićem za Sokolac: Bit će primamljivo vašim primanjima

Velike nade Milorada Dodika da će SNSD-ov kandidat Bojan Koprivica pobijediti na izborima za načelnika Sokoca pale su u vodu zato što je Milovan Cicko Bjelica ponovo obnovio svoj mandat.

Više od 10 hiljada birača na Sokocu imalo je tri opcije za načelnika – Milovan Bjelica (SDS), Bojan Koprivica (SNSD) i Zoran Čolović (DNS).

Tokom predizborne kampanje lider SNSD-a Milorad Dodik najavljivao je veliku pobjedu u ovoj općini izjavivši “da će Sokocu vratiti zlatni period” iz vremena kada je SNSD imao svog načelnika, piše Klix.

Koliko je bio uvjeren u pobjedu Koprivice čak se i kladio u emisiji Telering s poznatim bh. novinarom Matom Đakovićem. Šta je bio ulog nije poznato, ali je definitivno izgubio.

“Evo ja sam spreman da se kladimo da ćemo pobijediti. Dogovorit ćemo se poslije kad izađemo. Bit će primamljivo vašim primanjima”, rekao je Dodik Đakoviću uživo u emisiji nekoliko dana prije izbora (minuta 48:44 na snimku).

Na osnovu 87 posto prebrojanih glasova Bjelica ima 3.151 glas (49,6 %), a Koprivica 2.611 (41,08 %). DNS-ov Čolović je osvojio blizu 10 posto glasova.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79