Milorad Dodik iznenađen da uopće ima protukandidata na izborima

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas mjesto gdje se izvode pripremni radovi na izgradnji dionice auto-puta Bijeljina-Rača.

Odgovarajući na pitanje novinara o tome da je Centralna izborna komisija objavila kandidatske liste sa 31 kandidatom za predsjednika bh. entiteta Republika Srpska, on je rekao da je iznenađen otkud 31 i da je mislio da ima samo jedan.

“Mi ulazimo u kampanju sa ozbiljnim rezultatima iza sebe. Republiku Srpsku držimo stabilnom u nestabilnom okruženju i još nestabilnijem globalnom, ali RS pokazuje vitalnost, sposobnost, ide svojim putem i taj put će uspješno proći i narednih godina”, istakao je Dodik.

Podsjećamo, aktuelni član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske odlučio je da se na predstojećim izborima neće ponovo kandidovati za ovu poziciju. Umjesto njega, u utrci za Predsjedništvo BiH naći će se njegova partijska kolegica i aktuelna predsjednica RS-a Željka Cvijanović.

Dodik će na Općim izborima, koji se održavaju 2. oktobra ove godine, učestvovati kao kandidat za predsjednika entiteta Republika Srpska.

Ostaje nejasno da li je Dodik upravo otkrio da se za poziciju za koju se i on kandidovao bori 31 kandidat, što je malo vjerovatno, ili je na ovaj način pokušao reći koliko je siguran u svoju pobjedu na izborima.

Sve u svemu, Dodika svakako ne čeka lak posao u borbi za predsjednika ovog entiteta. Sigurno je da će mu PDP-ova Jelena Trivić zadati velike probleme, a u prilog Dodikovoj samouvjerenosti svakako ne ide činjenica da je njegov SNSD u posljednjih nekoliko godina izgubio značajan broj koalicionih partnera.

Kada se sve ovo uzme u obzir, onda ni ne čudi brojka od 31 kandidata za predsjednika RS-a. Svako od njih će odnijeti svoj dio glasova što bi Dodika vrlo lako moglo koštati pobjede, koju je danas tako samouvjereno najavio.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79