Milorad Dodik je “kolovođa” koji vodi “balvan politiku”

U Centru za obuku u Zalužanima danas je održana proba pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske povodom 9. januara, Dana Republike Srpske.

Proslava povodom Dana Republike ove godine biće održana u Banjaluci. Kako je danas rekao Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova, u vježbi je učestvovalo oko 900 pripadnika MUP-a, te će oni u defileu biti raspoređeni u 14 ešalona.

Milorad Dodik: Pozivam sve građane da zajedno proslavimo 9. januar, rođendan Republike Srpske

Republika Srpska i Vlada uradili su uspješan posao u ovoj godini, ali ne želimo se prepustiti lošim namerama stranaca da obesmisle našu Republiku, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, nakon sastanka sa funkcionerima i direktorima javnih preduzeća.

Povodom ove manifestacije oglasio se i Bakir Izetbegović-

SDA će zbog obilježavanja devetog januara podnijeti krivične prijave jer se, kako kaže Izetbegović, ne poštuju odluke Ustavnog suda BiH.

Dodika je okarakterisao kao “kolovođu” cijelog procesa, a njegu politiku kao “balvan politiku” odnosno ili će biti kako Dodik kaže ili nikako. S tim u vezi Izetbegović poziva domaću, međunarodnu javnost i probosanske snage na odgovor na ovaku politiku.

“Trebaju biti spriječeni u tome da ruše ustavnopravni poredak BiH, a ovo je početak. Očekujem od pravosuđa, OHR, PIC-a da reaguju konačno”, naveo je Izetbegović.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79