Milorad Dodik: “Ko je on da kaže da RS nema snage, imamo podršku prijatelja!”

Milorad Dodik: “Ko je on da kaže da RS nema snage, imamo podršku prijatelja!”


Cilj RS je da se vrati sebi putem legitimnih odluka Narodne skupštine RS, rekao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

– Republika Srpska ima snage da se bori za vraćanje svojih nadležnosti prenesenih na nivo BiH – istakao je Dodik.

Usvojeni zaključci kojima se ruši BiH: U narednih 6 mjeseci novi zakoni, povrat nadležnosti

Dodik je rekao da je njegov cilj, i kao lidera SNSD-a, bio da sve srpske političare pozove na dijalog o ovim pitanjima, a ne da trpi lažne optužbe da politika RS može izazvati ratne sukobe i da je isključivo ona prenosila nadležnosti.

Podsjetio je da je SDS prihvatio ranije ukidanje Vojske RS i tadašnju reformu odbrane.

Dodik je rekao da RS stabilna i da izvršava sve svoje obaveze, a ne da je u krizi, kako tvrdi opozicija.

Naveo je da opozicija, nažalost, uporno potvrđuje ono što pojedini zapadni političari govore, a to je da su uspjeli da razbiju jedinstvenu odbranu RS o čemu je ranije postojao sporazum lidera partija.

On je ocijenio da se opozicija ponaša probosanski, o čemu govori i stav SDS-ovog Mirka Šarovića koji kaže da RS za ovo nema snage.

– Ko je on da o tome govori? Nije tačno da Srpska nema snage! Ima snage! Nije tačno da nije sve dogovoreno između nas i naših nekih prijatelja. Za to postoji podrška, o tome se ne priča. Ali dovoljno sam i dalje samouvjeren u ovo što radimo – rekao je Dodik na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Haris Zahiragić: Početak kraja – ili Milorada Dodika ili entiteta RS!

Cjelodnevnu raspravu u NSRS-u obilježili su žestoki sukobi i međusobne optužbe pozicije i opozicije. Lider SNSD-a Milorad Dodik nekoliko puta je uzimao riječ, pri čemu se obrušavao na opoziciju kao i na strance.

S druge strane, opozicioni političari ukazivali su na opasnost da bi povlačenje iz organa i institucija kao što su Oružane snage BiH, te pravljenje vojske RS-a, moglo imati velike negativne posljedice, uključujući i sukobe.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija