Milorad Dodik: “Nikad nisam ručao u Sarajevu”

Pravosuđe je najveći problem i ono je iznad društva. Koriste ogromna javna sredstva. Tužioci imaju vlast i autonomiju. To je kasta u kojoj se djeluje po principima mafije – kazao je Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je gostujući na jednoj beogradskoj televiziji govorio o stanju BiH, secesionističkim planovima, Ustavnom sudu BiH…

– Bosna i Hercegovina je jedna velika nevolja. Zemlja bez vizije. Ona je historijski defekt! U Sarajevu nisam nikada pročitao ništa pozitivno o Srbiji i Republici Srpskoj. Nikada nisam otišao da ručam tamo. Nemam povjerenja u njih.

Pravosuđe je najveći problem i ono je iznad društva. Koriste ogromna javna sredstva. Tužioci imaju vlast i autonomiju. To je kasta u kojoj se djeluje po principima mafije – kazao je Dodik za TV Happy.

Govorio je i o “vjekovnoj potlačenosti Srba”.

– Sve što su uradili u posljednje vrijeme i posljednjih vjekova bilo je protiv Srba. Ovo nije paranoja, ovo je samo jedno ukazivanje na to. Spreman sam da se ponizim ako je to u interesu RS-a. Ako treba da puzim, i to ću uraditi! – smatra Dodik.

– Kada smo pomenuli da dan Republike Srpske pada na dan Svetog Stefana, rečeno je da on vređa osećanje muslimana koji žive u Republici Srpskoj, što nije tačno. Mi nikoga ne vređamo. Zar treba da menjamo temelje istorije? Skupština se desila 9. januara 1992. godine. Nije se desila 10. već 9. dana. Da smo upali u zamku da menjamo datum, ko zna šta bi još morali da menjamo i kakvi bi sve beskonačni bili njeihovi zakoni. Mi ostajemo pri tome. To je činjenice. To je istorijski fakat. Dolaze nam predstavnici Srbije, Rusije i Kine, a ostali merkaju ko će sve biti od gostiju. Imamo značajne prijatelje koji razumeju naše stanje. Oni shvataju pravo Republike Srpske da budemo ono što jesmo po Ustavu. Ustavni sud je imao nameru da preko Visokog zvaničnika osakati Republiku Srpsku što je moguće više. Taj isti Ustavni sud svakih 8 meseci ili godinu dana donese po neku skandaloznu odluku sad je doneta osluka o tome da vlasništvo nad šumama u RS nije vlasništvo Republike Srpske, već mora da bude regulisano na nivou BiH. To znači da bismo mi, ako prihvatimo to, a nećemo, treba da idemo gore sa muslimanima i da se dogovaramo ko je vlasnik. Šume u Federaciji pripadaju Federaciji. Pre toga su već problematizovali poljoprivredno zemljište, ali im to neće baš tako lako proći. To nije vladavina prava. Sve što su radili bilo je NEpravo. Nisu poštovali Ustav. Po njima mi smo manje vredni ljudi-istakao je Dodik.

-Pokušavam da otklonim degenerični pristup u kom mi sami sebe mrzimo i poništavamo. Nije tačno da neki trećerazredni službenik Bele kuće donese neku odluku o nama, i mi ga gledamo kao da je to “sveto pismo“, a to nije tačno. Zašto smo mi pristali na to? Mi moramo da se borimo za svoj interes i svoj identitet i tako se ponašam. Ljudi, nije tačno da visoki predstavnici dolaze ovde dobronamerno. Sve što su uradili u poslednje vreme i poslednjih vekova bilo je protiv Srba. Ovo nije paranoja, ovo je samo jedno ukazivanje na to. Zalažem se za to da naš narod koji je u proteklom veku najviše stradao bude jedinstven, mi moramo da kažemo da je ujedinjenje naš program! -kazao je Dodik.

-Pripadam političarima koji se obračunao sa svojim zabludama. Mislim i da sam u to neko vreme napravio neke dobre stvari . Republika Srpska je bila podeljena između istočnog i zapadnog dela. U tom okolnostima sam ‘98.godine objedinio Republiku Srpsku-kazao je on.

-Berger je bio u pravu. Ogadili su BiH i Srbima i Hrvatima. U Sarajevu nisam nikada pročitao ništa pozitivo o Srbiji i Republici Srpskoj. Nikada nisam otišao da ručam tamo. Nemam poverenja u njih. Džeferovića i Komšića sam pozvao kod mene, večerali smo i pričali celu noć. Sve je to načelna priča, nikakvih odluka nije bilo. Pravosuđe je najveći problem i ono je iznad društva. Koriste ogromna javna sredstva. Tužioci imaju vlast i autonomiju. To je kasta u kojoj se deluje po principima mafije. Članovi sudije, tužioci i advokati biraju sve tužioce i sve sudije u BiH. Oni nemaju nikakvu odgovornost niti ikome polažu izveštaje. Ja moram svaki fening da opravdam. Odlučio sam da ništa ne trošim-pojasnio je Dodik.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79