Milorad Dodik o Emiru Hadžihafizbegoviću: Ko je taj? Jel’ to neki hrvač?

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u intervjuu Jedan za BHRT komentirao je, između ostalog, i pismo koje mu je uputio Emir Hadžihafizbegović.

Podsjetimo, Hadžihafizbegović je uputio pismo Dodiku, nakon smrti Hatidže Salaharević, koja je u ratu izgubila muža Mehmeda i sina Edina, jednog od najperspektivnijih jugoslavenskih košarkaša koji je likvidiran u logoru “Sušica” u Vlasenici.

Hadžihafizbegović u pismu poziva Dodika da “svojim autoritetom potakne Tužilaštvo BiH da procesuira Miću Kraljevića” aktuelnog načelnika općine Vlasenica iz SNSD-a, koji je na Sudu BiH optužen za ratne zločine nad Bošnjacima u Vlasenici tokom 1992-e i 1993-e godine, kada je ubijen i talentirani mladi košarkaš Edin Salaharević, prenosi Radiosarajevo.

“Nemam pojma ko je taj. Ja sam mislio da je to neki rvač. Ko je on? Šta ja imam s njim”, kaže Dodik o Hadžihafizbegoviću.

Na činjenice da Sud BiH potvrdio optužnicu protiv Kraljevića, te da je prije nekoliko godina priznao učešće u otmici i pravosnažno osuđen Dodik konstatira da je “odličan načelnik”, kako radi dobro svoj posao, da ga je narod izabrao na neposrednim izborima, a ako je za nešto kriv neka odgovara.

“Šta na kraju ima taj glumac, ko je on? Šta on ima s tim?, upitao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79