Milorad Dodik podržao Vučića: Ima većinsku podršku u Republici Srpskoj

Politika koju predstavlja predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ima većinsku podršku Republike Srpske, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

“Boravio sam u Beogradu, gdje sam razgovarao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i prenio mu stav građana Republike Srpske da on i politika koju predstavlja imaju većinsku podršku”, napisao je Dodik.

Dodik je tokom sedmice razgovarao u Banjaluci s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i Borjanom Krišto o funkcionisanju vlasti u zajedničkim institucijama na nivou BiH.

“Mi iz Republike Srpske davno smo rekli da evropski put nije sporan, niti ga dovodimo u pitanje, ali da se na tom putu mora poštovati Ustav BiH, mehanizam koordinacije i da RS bude vidljiva”, istakao je Dodik na društvenim mrežama.

Napomenuo je da izostanak bilo kakve reakcije iz “političkog Sarajeva” na neotvaranje pregovora s EU još jednom pokazuje da te stranke nisu iskrene kada govore o evropskom putu.

“Njih to ne zanima, osim ako se taj put poklapa s pokušajem unitarizacije BiH”, kaže Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79